Onze diensten

Ontwerp, plaatsing en onderhoud van neon, reliëfletters, lichtkasten, paalconstructies, totemzuilen, spandoeken / banners, lichtkranten, tijd- en temperatuurdisplays, LED-toepassingen

Het productieproces van neonverlichting

Neonverlichting bestaat al meer dan 100 jaar, en ondertussen is er aan het ambachtelijk productieproces nauwelijks iets veranderd. 

new neon - productie

Glazen buizen van zo’n 10 cm lang worden eerst op verschillende plaatsen verhit zodat ze kneedbaar worden. Daarna worden ze in de gewenste vorm gebogen en aan elkaar gezet door professionele glasblazers. Dit is een erg delicaat proces, want als er fouten worden gemaakt is het erg moeilijk om het glas opnieuw te verhitten zonder het te breken,. Daarom is het erg belangrijk om zo precies mogelijk te werken. Glasblazers oefenen vaak jaren om de techniek voldoende onder de knie te krijgen!

new neon - productie

Vervolgens worden de buizen gevuld met een mengeling van gereinigde gassen. Het is ook mogelijk dat de binnenkant van de buizen is bekleed met een fosforescerende laag, want de kleur van het licht hangt namelijk af van het fosfor op de wanden of het type gas dat werd gebruikt in de buizen. Neonverlichting ontleent haar naam aan neongas, maar dat edelgas wordt slechts gebruikt om bepaalde kleuren voort te brengen, zoals warme oranje en rode tinten. Andere kleuren zoals blauw en groen worden gefabriceerd door de mengeling van andere edelgassen zoals argon en een beetje kwikzilver.

new neon - productie

Als de buizen eenmaal onder elektrische stroom worden gezet, worden ze geïoniseerd en zal het kwikzilver oplossen tot een damp die een hevig ultraviolet licht voortbrengt. Dat licht is onzichtbaar voor het menselijke oog, maar het stimuleert de fosforescerende laag op de binnenkant van de buis waardoor de verschillende kleuren zichtbaar worden. Ten slotte wordt de neonverlichting geïnstalleerd en aangesloten op een stroombron.

Tijdens dit hele productieproces zien wij er bij New Neon nauw op toe dat alles met de beste zorg uitgevoerd wordt. En zo bekomen we het afgewerkte product, dat later bij u komt schitteren.

Terug naar de lijst

Offerte